SDKÚ-DS vyzýva na podporu R. Bauera aj ďalšie pravicové strany

12.11.2013 Košice

Košice 12. novembra (TASR) - Predsedníctvo regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Košiciach v pondelok (11.11.) jednomyseľne schválilo podporu v druhom kole volieb predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) kandidátovi Rudolfovi Bauerovi (KDS).

"SDKÚ-DS tak ako doteraz naďalej vyjadruje svoj jasný politický postoj, ktorým je budovanie alternatívy voči strane Smer-SD a spájanie stredo-pravých politických strán," uvádza sa v stanovisku. SDKÚ-DS vo vyhlásení vyzýva aj ostatné stredo-pravé strany, ktoré si ctia odkaz Novembra '89, aby sa k tejto podpore pravicového kandidáta pripojili.

"SDKÚ-DS vidí v postupe Rudolfa Bauera do druhého kola na post predsedu KSK obrovskú nádej a šancu na porážku Smeru-SD po ôsmich rokoch v Košickom kraji a zásadnú zmenu v prospech občanov," uviedlo regionálne vedenie strany. Jej stanovisko poskytol riaditeľ Krajskej agentúry SDKÚ-DS v Košiciach Marian Keruľ.

Bauer sa už aj s podporou SDKÚ-DS, SaS, hnutia NOVA a OKS v druhom kole volieb stretne so súčasným predsedom VÚC Zdenkom Trebuľom (Smer-SD, Most-Híd, SMK).
 

Vyberte región